- maslo rozstopíš spolu s medom, v mise zmiešaš, ovsené vločky, orechy, tekvicové semiačka, škoricu mletú, protein ak máš (odmerku), sušené brusnice,
- zaleješ rozpusteným maslom, premiešaš a dáš piecť na 20 minút každých 5 minút to popremiešaj
- maslo 4PL
- ovsené vločky 3 šálky
- med 4 PL
- zbytok podľa chuti
Postup: do hrnca nalejeme mlieko a zohrejeme. Pridáme škoricu a ovsené vločky, počkáme kým nabobtnajú, necháme ich pol minuty variť a odstavíme. Pridáme kokos.
Ovsená kaša:
vločky ovsené 5 PL
za hrsť slnečnicových semiačok
banán/ alebo iné ovocie
biely jogurt
poprípade, škorica, pár orechov...
OBED
avokádovo špenátové cestoviny (cestoviny celozrnné alebo špaldové)
špenát si speníme na kvapkách olivového oleja, ked bude mäkký a scvrknutý dáme ho spou s vydlabaným avokádom do mixéra, osolíme, okoreníme, pridáme par kvapiek citrónovej šťavy a rozmixujeme, pridáme cesnak a opäť mixujeme. celozrnné cestoviny zmiešame spolu s omáčkou. Hotovo
Postup: Cestoviny som si dala uvariť do vriacej, zľahka osolenej vody. Kým sa cestoviny varili, na panvici som si rozohriala olivový olej s trochou vody, kde som opiekla pór a šunku domäkka. Dochutila som soľou a korením.
Cestoviny som scedila (troška vody uchovajte) a premiestnila do misy. V miske som ich premiešala s pórom a šunkou a nakoniec (najlepšie varechou) vmiešala krémový syr do rozpustenia a podávala.
Špagety s lučinou:
uvaríme si špagety, na lyžici olivoveho oleja osmahneme cibulku, mäso kuracie orestujeme, pridame rajčiny tie tiež restujeme, nakoniec pridáme lučinu, keby sa nám to zdalo príliž husté zriedime s mliekom chvilku povaríme
- môžme pridať podľa chuti bazalku, cesnak...
Vodu osolíme, privediem do varu a zalejeme ňou kuskus. Necháme 5 minút odstáť. Chilli orestujeme na olivovom oleji aj s cesnakom. Pridáme zeleninu, ktorú sme umyli a nakrájali na kocky. V prvom rade cukety, potom papriky, baklažán, červenú cibuľku a cherry paradajky. Takto pripravenú zeleninu vložíme do kuskusu a premiešame. Nakoniec dochutíme soľou a korením.
Cestoviny som si dala uvarila vo vriacej, mierne osolenej vode. Medzitým som si v stredne veľkej mise zmiešala tuniaka, zelené fazuľky, olivový olej, petržlenovú vňať, citrónovú šťavu, cesnak a dochutila zľahka soľou a korením.